Väkomna till http://www.nickopoet.com både nya och gamla läsare!

Här har jag gjort en liten sammanställning om vad jag bland annat skrivit om sen 2017, då jag startade sajten.

Mitt första stora projekt var Lördagssoffan, där jag under två års tid lade ut ungefär en intervju varje lördag med mestadels poeter från Sverige och Finland om deras relation till poesi:

https://nickopoet.com/2020/05/30/lordagssoffans-100-gaster/

Detta varvade jag med recensioner och krönikor som jag skrivit under årens gång. Har försökt blanda ny poesi med äldre samlingar och fokus har mestadels varit på svensk poesi från både Finland och Sverige. Här är några exempel på krönikor som jag skrivit som handlar om poeter och poesi:

…och här är några exempel på den variation av recensioner av diktsamlingar som jag publicerat hittills:

Som ni kan se försöker jag variera mycket då det gäller val av recensioner från både större och mindre förlag samt från egenutgivare. Ni kan ju själva bläddra genom recensionerna på sajten som ni vill läsa fler. Har faktiskt tappat räkningen hur många recensioner jag är uppe i hittills men många är det och fler lär det bli.

Efter Lördagssoffan som fick mycket bra respons så gjorde jag en intervjuserie som hette Förläggare om poesi. Det blev som en naturlig uppföljare till soffan och en sammanställning av den kan ni läsa här:

Ett annat porjekt som verkar ha varit uppskattat med tanke på besökarantal på sajten är ”Hur mår den svenskspråkiga poesin på bibliotek i Helsingfors”, där jag besökte tio bibliotek i huvudstaden och gick genom deras utbud av lyrik. Reportagen hittar ni här:

På sidan av dessa projekt har jag även intervjuat musiker som jag uppskattar,om deras relation till poesi och om lyrikens roll i musiken. Mer såna intervjuer är inplanerade i framtiden. Här är några exempel på dessa reportage:

På senare tid har jag även börjat variera längre intervjuer (försöker lägga upp en intervju i veckan i snitt) med kortare 3 frågors intervjuer med poeter och författare som är aktuella med någon ny bok. Så här kan det se ut då:

Sedan har jag även en intervjuserie där jag intervjuar olika yrkesgrupper om deras relation till poesi och de reportagen kommer lite till och från. Här är ett par av dem:

Avslutningsvis så har jag även ett projekt som heter Nickos poesicafé som är tänkt att bli tio avsnitt och här är en sammanställning över de diskussioner om olika poeter som hittills gjorts.

Det här var en liten sammanställning över vad jag skrivit om på nickopoet.com sen jag startade bloggen 2017. Sprid gärna länken till andra lyrikintresserade och tack för all feedback på sajten hittills!

/Nicko