På omslaget till Haikumagazinet # 4 står det bland annat: ”Lusten att illustrera haiku är lika gammal som haikun själv och kallas haiga.”/”Gammalt möter nytt i och text.”

För 50 kronor får man alltså ta del av haiga som känns rätt uppiggande. Det är inte precis som om jag går omkring och basunerar ut att det här är det bästa jag någonsin läst, men absolut fyller magazinet sin funktion.

Fri Press skriver vidare om Haikumagazinet på sin hemsida:” Haiku-dikter tillsammans med bilder kallas enligt den japanska traditionen för ”Haiga”. Dikterna i Haikumagasinet är skrivna av både japanska mästare som levde för flera hundra år sedan – och samtida poeter. De tolkas fritt till bilder av konstnärer, professionella tecknare, studenter och de som målar vid sidan om.”

Teckningarna varierar i kvalité och berättelserna är stillsamma. Haiga är utom tvekan en ny och trevlig bekantskap för mig.