Det har blivit dags för den andra delen i min reportageserie om hur den svenskspråkiga poesin mår på bokhyllorna i bibliotek i Helsingfors.

Denna gång har jag besökt Malmgårds bibliotek (Boställsvägen 6) för att rannsaka deras lyrikhylla. Malmgård ligger norrut geografiskt sett i huvudstaden och är till större delen en finskspråkig stadsdel på gränsen till Vanda.

Och då ska vi se vad biblioteket har att bjuda på!

Det kunde ju ha varit värre. Två diktsamlingar är ju ändå fler än inga alls. Personligen har jag lite svårt för diktsamlingar som t.ex. heter ”Juldikter” eller ”Sommardikter” osv. Men i det här fallet, är det som sagt var bättre än ingen poesi alls.

Den andra diktsamlingen heter ”En hälsning i glädje och sorg” och är utgiven av Församlingsförbundets förlag 1995. Texterna är samlade och utvalda av Carita Björkstrand.

Så kan alltså den bistra verkligheten se ut på en poesihylla i ett bibliotek i norra Helsingfors…

/Nicko