Jag har ju ju skrivit mest om poesi här på min blogg, men tänkte ge er lite tips för sommarläsning när det gäller romaner. Här en liten lista på fem böcker som jag uppskattar väldigt mycket.

1. En lust att leva (The wanting seed) av Anthony Burgess. Det här en bok som jag bara inte kan glömma. En dystopisk 10 poängare som snart har 60 år på nacken, men som känns mer aktuell än någonsin…

2. Applåd med en hand. Anthony Burgess. Detta är en bok som speglar konsumtionssamhället på ett tragkomiskt sätt och som precis liksom En lust att leva känns väldigt aktuell i vår tid. Bägge dessa böcker tycker borde få minst lika mycket uppmärksamhet som författarens succéroman: En apelsin med urverk (A clockwork orange). 

3. I de sista tingens land av Paul Auster.  Auster + dystopi = sant. En 10 poängare som jag kan läsa om hundra gånger. Austers bästa bok och bättre än så här kan han nog inte skriva.

4. Vägen av Cormac McCarthy.  Poetisk och rå dystopi som träffar rätt. Filmen med Viggo Mortensen i huvudrollen var rätt bra, även om boken är mycket bättre.

5. Oceanen vid vägens slut av Neil Gaiman. En fascinerande saga för vuxna av den fantasifulle författare Neil Gaiman. En av hans bättre böcker på sistone som är riktigt snyggt skriven.