Slantar, mynt, pengar, cash och kredit – Kärt barn har många namn!

Jag zoomar in professionella shoppaholics som går först i ledet och visar hur man bränner pengar på snyggt och rätt sätt, givetvis med finslipad stil och finess. De djupdyker ner bland exklusiva, dyra och fantastiska saker som dagens moderna människa inte kan leva utan.

Det konsumeras i militärisk takt och mer vill ha mer och ännu mer. Köplustans klockor klämtar högt i bakgrunden: Dingdong, dingdong, sjung med i vår maniska sång! Guldet glimmar och smycken klingar. Uppspärrade ögon glänser av upphetsning. Händer skakar av förväntan och siffror snurrar runt i kreditkortshimlen – En stor kollektiv kärleksakt till materialismen som växt fast i vår I-landsfamn.

Sedan det blir dags för ännu en toppentokig REA, där vi samlas i flock som hungriga, vilda vargar, redo att kasta oss över alla superexklusiva dundererbjudanden som bombarderar oss.

Köpköpköp, vrålar stundens hetta och nu blir det fullt fart på adrenalinet och vi släpper loss. Tjutande och ylandes slukar vi upp alla specialsydda supererbjudande med hull och hår – i morgon kan det vara försent!

Now or never! Buy or die, nu är det på en seriös nivå.

– Köp, handla och konsumera, väser den förföriska reklamen som tagit sig in överallt och hjärntvättar oss dagligen, tills vi lär oss att konsten att handla rätt. Trendsättare smiskar våra sinnen med allt som vi VERKLIGEN inte behöver – Prylar som vi bara köper för själva köpandets skull och som får vårt kollektiva tomrum att expandera.

Vi tror att vi köper oss fria. Slavar av konsumtion. Slavar av plast och nummer.

Den uråldriga rösten
slumrar, vrider och vänder på sig

Den som talade med solen, månen
Och himlens flammande stjärnor

Utbytt mot en labyrint av köpextas

Streckkoderna
suddar ut

Det gudomliga
inom oss

(Bild från Pixabay)