Nu finns min nya diktsamling Brändö i mitt hjärta att beställa från Boklund:

https://www.boklund.fi/bokhandel/lyrik/brando-i-mitt-hjarta-p-731.html

Och här är några omdömen som kommit in hittills om diktsamlingen:

”Jag har haft förmånen att få följa hans poesi genom åren på ganska nära håll och han fortsätter att utvecklas hela tiden. ”Brändö i mitt hjärta” är hans hittills bästa diktsamling.” – Thomas Almqvist, Opulens

Efter att ha följt Smith sedan början i hans tålmodiga arbete tycker jag kort sagt att han har blivit allt mer övertygande, allt mer stabiliserad i sin form, och jag tycker det här är tveklöst hans bästa bok hittills. Han rör sig kontinuerligt mot ett allt mer raffinerat tilltal. Dikterna fortsätter ha bäring i de egna upplevelserna, men det blir medryckande, och det korta formatet är ett passande format. Bernur, http://howsoftthisprisonis.blogspot.com/

”En vackert illustrerad ljus diktsamling som handlar om att hitta hem både geografiskt och i sina inre landskap.” – Hannele Lyckegård, Hanneles bokparadis

””Kom med mig / vi tar en promenad” inleds en av de första dikterna, och det är precis vad boken låter oss göra. Det som är fint med Brändö i mitt hjärta är just hur tillgängliga dikterna är, och genom dem även platsen.” – Eva Wissting, Dagens bok

”Varje ord är betydelsefullt hos Smith. Hans poesi har inte rum för överflödigheter. Boken är lättläst och det går att läsa den på en kvart. Men den håller att läsa om många, många gånger. Och vissa dikter kommer i alla fall jag att bära med mig genom livet. En riktigt bra diktbok. Smiths allra bästa hittills, om jag får säga min mening. Den är rentav mästerlig.” – Peter Björkman, Ad Lucem

Dikterna är korta i den här samlingen, de utgör tillsammans en stadsvandring i inspirationens tecken. Författaren vill dela med sig av den atmosfär han uppfångar i Brändös namngivna trakter, där Österbottens museum och Brändö bibliotek är några av hållpunkterna. – Andreas Björsten, Den blinde argus

”Jag rekommenderar Nickos senaste samling av hela hjärtat…Det är en fröjd att få följa poeten hem, och samtidigt söka sig hem även som läsare – hela vägen utåt och inåt, och ända till diktsamlingens avslutande dikt.” Stefan Albrektsson, https://stefanalbrektssonspoesi.com/