Ibland behöver man som poet ta en paus från diktandet och vad passar då bättre än att ta en promenad till Othello för en fikapaus?

För er som inte känner till detta delikata bageri, så kan jag berätta att Othello har funnits ändå sedan 1954 på Brändö i Vasa. Förra året fick de en ny chef från Frankrike vid namn Christophe Guillemeau som piffat upp stället.

Bakverken på Othello ser inte bara poetiska ut, de smakar lyriskt och egentligen är det kanske inte så konstigt med tanke på att Christophe har ett stort intresse för poesi. Här visar en av servitörerna som är på plats upp en mäktig tårta.

Jag kommer publicera en intervju framöver med Christophe om bland annat fransk poesi här på nickopoet.com. Men först ska jag hitta en smarrig bakelse att sätta tänderna i.

Vilken ska jag månne äta? Ser inte den här rätt poetisk ut?

Eller den här?

Eller varför inte en klassisk Kermamunkki?