Hej på er. Det har blivit dags för ett nytt avsnitt av min serie om hur den svenskspråkiga poesin mår på bibliotek i Helsingfors.

I del åtta har jag besökt Böle bibliotek (som är en tågstation från centrala Helsingfors) och jag blev glatt överraskad över det stora utbud av svenskspråkig poesi som biblioteket hade att erbjuda på.

Men först en bild på en inspirerande boktrappa på vägen mot poesirummet…

Ingen brist på innovation och kreativitet här minsann…

Och några meter längre bort…

Ett helt rum för lyrik allena. Underbart med ett stort U.


Två och en halv bokhylla med svenskspråkig poesi blomstrar på Böle bibliotek. Och vad hittar man då månntro när man börjar rannsaka hyllorna ordentligt?

Diktsamlingar av Kilpi, Lagerqvist och Larsson väntar på att bli utlånade…

Som ni själva kan se. Ett ganska blandat utbud.

Två klassiker på Böle bibliotek…

Riktig bra poesi om du frågar mig om dessa två diktsamlingar. Malmsten och Lundgren är två av mina svenska top-10 poeter.

Nu börjar det nästan kännas som självaste julafton i poesirummet på Böle bibliotek. Bedårande lyrik av Ström och Boye här.

Hittade även en favoritdiktsamling – Oktobervisiten av Diana Bredenberg. Kolla upp hennes poesi om ni inte redan gjort det.

Mer finlandssvensk poesi!

Jodå, även Gösta Ågrens poesi har hittat fram till Böle bibliotek, som var en fröjd att besöka. Hit kommer jag fler gånger.

I nästa avsnitt (som blir det näst sista besöket i denna serie) kommer jag besöka Ode som är Helsingfors nya centrumbibliotek. På återseende!

/Nicko