Hej Ingela. Du är aktuell med diktsamlingen ”Ingenstans mitt segel”, kan du berätta lite om boken för oss som inte hunnit läsa den än?

– ”ingenstans mitt segel” är dikter som berättar för mig om vem jag är. Jag tar de gamla ladorna runt mig till hjälp. De har sett mig som barn och ung och de ser mig nu. De har ett och annat att kommentera!

Det är inte en bok om Den Stora Sanningen. Mera om upplevelser och intryck, av stunder som format mig och gjort mig till människa.

Tycker du alltid din senaste bok är den bästa eller hur tänker du om detta? Vilken är den bästa du skrivit enligt dig själv?

– Jag är nöjd med den här boken. Jag tror att jag kommer att vara det i framtiden också. Jag är också glad över ”Nattmannen” från 2020. I övrigt tycker jag att ”Bäste Herr Thoreau” från 2008 hör till det bästa jag skrivit.

Har du lärt dig nåt mer om finlandssvensk poesi genom att läsa min blogg?

– Jag har alltid tyckt om finlandssvensk poesi och försökt följa med vad som händer den. Med din blogg får jag god inblick i samtiden. Så svaret är: Absolut!

(Fotograf: Carin Rudehill)