Grattis till din nya diktsamling bottenklanger som jag uppskattade mycket. Kan du berätta lite om skapandet av boken och blev du nöjd med slutresultatet?

– Tack för det, skapandet av den här diktsamlingen har tagit lite mer tid än vanligt, den har tillkommit genom pandemiåren, min pappas sista tid i livet och under min sons utredning som senare resulterade i  en bipolär typ 2-diagnos. Det har varit ovanligt mycket av livet så att säga, den bipolära diagnosen har ju också varit mycket av en anhörigdiagnos på så sätt att vi också har åkt upp och ner beroende på hans mående och sinnesstämning. Nu känns det som att vi alla har landat och framförallt så mår han bra och det är det viktigaste.

Alltid när jag har skrivit klart en diktsamling eller en text till en låt så tvivlar jag på kvaliteten men bestämmer mig ändå för att köra på det som jag fått fram, när jag går tillbaka något tag senare så kan jag till och med uppskatta delar av vad jag har skrivit och tycka att vissa delar är ganska bra.

Jag har än så länge för lite distans mellan mig och bottenklanger än så jag kan inte säga så mycket, den är klar och utgiven, om ett tag kan jag nog tycka att den är helt ok eller till och med riktigt bra i vissa delar.

Du är ju redan uppe i sex stycken diktsamlingar o ger ut ungefär lika ofta som mig, dvs ca en bok om året. Hur beroendeframkallande är poesin för dig?

– Det är som ett positivt gift på många sätt, jag samlar på ord och fraser hela tiden utan att veta till vad de ska användas, en låttext eller en dikt. Jag kan inte sluta utan älskar själva skrivandet, en perfekt dag för mig är när jag har all tid i världen att bara sitta med orden. 

Sedan många år så har jag en tanke på en skönlitterär bok, men än så länge så har det allt legat en diktsamling ”i vägen” och pockat på min uppmärksamhet. Jag skriver det som jag känner och ju mer jag gläntar på mitt innersta desto mer verkar det slå an något hos andra. 

Några nya diktsamlingar inplanerade?

Det ligger en ny diktsamling i korten under 2023 som det känns nu, den har ett arbetsnamn och det är ca 10 dikter skrivna. Jag brukar ha min mest kreativa diktskrivningsperiod på hösten men är igång redan nu vilket är lite ovanligt. Jag hoppas att jag kommer närmare min första skönlitterära bok också under 2023, några texter till lite olika artister ligger också på ”att göra-listan”.

Jag har ju hittills gett ut alla mina sex diktsamlingar genom egenutgivning men jag ska göra ett ordentligt försök att få ett förlag intresserat av att ge ut den kommande diktsamlingen. Det har varit mycket en fråga om självförtroende kring mitt skrivande som har gjort att jag inte har gått till förlagen hittills men efter fina recensioner på alla mina sex diktsamlingar och en topp-3 placering i Selmapriset för min bok ”själamarker” så kanske jag bara behöver tro lite mer på mina dikter helt enkelt.