Jag har under många år uppskattat minimalism inom olika former och Charlotte Jung är en poet som vet hur man kan säga mycket med få ord. Jag blev mycket förtjust av hennes tidigare bok C som jag recenserat här: https://nickopoet.com/2020/10/17/recension-c-av-charlotte-jung-vand-blad-forlag/

Det är intressant hur mycket som egentligen bara är utfyllnadsord i språkets labyrint och när jag läser ABCDE inser jag återigen hur lite som behövs skrivas för att få sagt mycket. Jungs poetiska landskap blomstrar av kraftfulla bokstäver och ord genom sidorna i det lilla häftet i mina hand, där ingenting lämnas över till slumpen.

Det är som om konsten och poesin går hand i hand och målar upp starka bilder i mitt inre, medan jag djupdyker ner i den sparsamma texten som speglar fragment av livets början och en bit framåt genom åren på ett dramatiskt och mångfacetterat vis.

Tänk att ett litet häfte på några få sidor kan inspirera och fascinera så mycket som ABCDE gör. Det är bara att gratulera Jung för ännu en lyckad resa till minimalismens värld och hoppas på mer poesi från poeten i fråga framöver!