Efter en lång väntan kan nu äntligen min splitternya diktsamling Järnjungfrupoesi beställas från http://www.boklund.fi och snart även från Sound Pollution för kunder i Sverige (återkommer med info inom kort om detta).

https://www.boklund.fi/bokhandel/lyrik/jarnjungfrupoesi-p-678.html

Och här nedanför finns några uppmuntrande kommentarer från några erfarna poeter som tycker till om Järnjungfrupoesi:

Ralf Andtbacka: Dikterna är överlag korta och expressiva och anknyter till den verbala och visuella symbolik som bandet har byggt upp via låttexter, skivomslag och konsertscenografi. Tempot i texterna matchar det musikaliska uttrycket och återspeglar den både subjektiva och kollektiva inlevelse och utlevelse som utgör kärnan i idoliseringen av en musikartist eller ett band.

Järnjungfrupoesi fångar in en väsentlig upplevelse som delas av många, samlingen har potential att också nå läsare som inte tilltalas av mera konventionell dikt.

Ingela Strandberg: Järnjungfrupoesi är inte poesi, det är ett kärleksbrev! Ja, ungefär så säger poeten själv om denna diktsamling. Fast visst är det poesi. En dikt kommen från hjärtats innersta och mest uppslukande vrår. Poeten använder sin egen och diktens urkraft till att berätta om ett hårdrockshjärtas tuffa, ömsinta slag.

Det är en koncentrerad dikt. Bara på tre rader kan ibland en sorts härdsmälta rinna ut och alla som någon gång varit på en konsert, hårdrock eller Beethoven, kan känna igen sig i att plötsligt befinna sig på alla platser samtidigt.

Christer Boberg: Nicko Smith överräcker sitt pumpande hjärta till oss, precis som Eddie på en bild i anslutning till albumet Book Of Souls. Men hjärtat är naturligtvis lika mycket ditt som mitt och jag frestas citera ett helt annat band i en helt annan genre: Does your heart go boom? En fråga som all poesi kretsar kring, eller bör kretsa kring.

För varje ny dag borde givetvis återuppväcka barnets förundran inuti våra förtorkade vuxenjag, men då det inte funkar har vi ju alltid musiken och konsten och poesin:

“Ännu en dag lika dramatisk
som singelomslaget
till Flight of Icarus”
(utdrag från Järnjungfrupoesi)